Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Egy falatka Los Angeles - L. A. Candy

Reading Challenge - a második könyv

2015. január 09. - Enid66

Akkor a zenés poszt után vissza az olvasós élményekhez - hiszen tart a kihívás, hozom Nektek a második idei olvasmányom beszámolóját. 

Az Oh, boy után úgy éreztem, kell valami könnyed és vidámabb könyv, így került a kezembe Lauren Conrad L. A. Candy - Los Angeles üdvöskéi című könyve. 

covers_158286.jpgLauren Conrad
Los Angeles üdvöskéi (L. A. Candy 1.)
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
312 oldal · ISBN: 9789632454207

Fülszöveg:

Leplezetlenül feltáruló, érdekfeszítő események a televíziós sztár, Lauren Conrad bemutatkozó regényében!
Los Angeles: csupa zsír bulihely, jó pasik dizájnerek… minden. A tizenkilenc éves Jane Roberts és legeslegjobb barátnője, Scarlett alig várja, hogy habzsolhassa az életet. Alig hisznek a szerencséjüknek, mikor egy tévéproducer azt akarja, hogy ők legyenek a „Szex és New York valóságshow-változatának” a sztárjai.
Saját show? Hát hogyne!
Jane nemsokára a televízió legmenőbb sztárja lesz, és lubickol a VIP bánásmódban az új haveri körével. De ezek a barátok szintén egy kis reflektorfényre pályáznak. Egy városban, ami tele van olyanokkal, akik az álmaikat kergetik, nem telik sok időbe, míg Jane rájön, hogy mindenki akar tőle valamit, és semmi sem az, aminek látszik.
Még több pletykára vágysz? Lapozz az utolsó oldalig!

Élményeim a könyvvel kapcsolatban: (nem teljesen spoiler-mentes... bocsi.)
Olvasás: 2015. január 1., 18:07 → 2015. január 2., 02:53

lauren-conrad-book.jpgA regénytől azt kaptam, amit vártam – szórakoztató, könnyen olvasható, nem túl bonyolult történet, könnyed hétvégi olvasmány. A történet jól bemutatja, hogy a remélt „siker, pénz, csillogás” L. A.-ben sem olyan egyértelmű, mint ahogyan azt az ember lánya naiv tizenkilenc évesként elképzeli.
Jó volt kicsit benézni a valóság-show-k világába, belátni a kulisszák mögé, bár eddig sem voltak olyan „tévképzeteim”, hogy nem így - producerek, rendezők által "kitaláltan" és irányítottan - mennek a dolgok… "Mosolyogj többet! Ezt mondd el még egyszer, nagy volt a zaj! Flörtölj már egy kicsit a pasival!" - ilyen és ehhez hasonló sms-ek, az adott jelenetet rendező szakember, ez már teljesen hétköznapivá válik a főszereplő csajok számára, és mindannyiuknak rá kell jönniük, hogy ami elsőre csillogó lehetőségnek tűnt, az óriási csalódást okozhat később - bár a műsor nagy siker lesz, kiderülhet, hogy ez nem az ő világuk, lehet, hogy mégsem ők lesznek a műsor legfényesebb csillagai. És még ha a vágyott siker meg is érkezik, egy váratlan hátbaszúrás mégsem olyan váratlan...
Bár a regény kitalált történetet ír le, Lauren tollából teljesen hiteles a leírás, hiszen ő is átélte ugyanezeket a dolgokat. LC-t az MTV valóság-show-iban ismerhette meg a közönség, iskolás éveit, tanulmányainak időszakát a Laguna Beach, Los angelesi életét a divat világában felépített karrierjét a The hills című műsorban követhettük végig. 
A regény szereplőit megszerettem, kíváncsi vagyok, hogy a kialakult konfliktust sikerül-e valahogyan megoldani, mi lesz velük a későbbiekben, Jane-nek lehet-e még valamelyik sráccal közös jövője.
Aztán amikor a könyv utolsó oldalához értem, úgy éreztem, „nem, így nem lehet vége!” – de aztán rájöttem, hogy ez egy sorozat, ideje lenne beszerezni a következő kötetet is, ha választ akarok kapni a kérdésekre. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr457057121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása