Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Valami volt a levegőben

Halott Pénz a Galériában

2015. március 28. - Enid66

A "Valami van a levegőben" elnevezésű turné keretében érkezett Dunaújvárosba a Halott Pénz - a leginkább Marsalkó Dávid és Járai Márk nevével fémjelzett hip-hop formáció először lépett fel városunkban, és adott fergeteges, teltházas koncertet a Galéria Jazz Klub színpadán. A fogadtatást látva, biztosan nem utoljára jártak nálunk!10959344_941043785906637_8196606666878170755_n.jpg

Egy korábbi poszt kapcsán arra gondoltam, hogy itt az oldalon nem túl gyakran fogok írni hip-hop-ról, azonban a bakancslistában már egyértelműen benne volt, hogy egy Halott Pénz koncertre mindenképpen szeretnék eljutni - a tegnapi este után pedig úgy érzem, lesz még szó róluk a blogomon. Amikor kiderült, hogy a tavaszi turnéjuk során jönnek Dunaújvárosba is, nagyon megörültem, és tudtam, mihamarabb be kell szerezni a jegyeket, mert amennyire sikeresek mostanában, biztosan teltház lesz nálunk is. A koncert előtt két héttel el is fogytak a jegyek, így igazán jó buli volt várható. Picit féltem, mivel nem követtem a banda tevékenységét a kezdetek óta, így nem voltam benne biztos, hogy minden dalt ismerni fogok, de szerencsére így utólag már látom, teljesen felesleges volt aggódni. 

20150327_234803.jpgA koncert már az első pillanattól kezdve fantasztikus volt, a srácok egyből a húrok közé csaptak, a közönség pedig minden megmozdulásukra pozitívan reagált. Az este során elhangzottak a legismertebb Halott Pénz dalok, mint a Nem érinthet meg, a Valami van a levegőben, a Minden szobába kell álom, az Ugyanúgy hallasz vagy a Feneked a gyengém, a koncert pedig természetesen a Hello, lányok című slágerrel zárult, a közönség pedig imádta az összes dalt.

A zenekarról és a dalokról is sok mindent lehetne mondani - én viszont inkább arról írnék, hogy miért kedveltem meg a srácokat. Először is, a Halott Pénz dalok szerethetőek, dallamosak, és akaratlanul is megkedveli őket az ember. Először tavaly EFOTT-on "tűnt fel", hogy ismerem és kedvelem a dalaikat, amikor két koncert között véletlenül a nagyszínpad felé tévedtünk, ahol éppen ők léptek fel - úgy tűnik, a rádióknak hála a dalok beették magukat a bőröm alá. A másik dolog, ami miatt nagyon szimpatikusak a fiúk, az a zenéhez való hozzáállásunk, az, hogy látszik rajtuk, hogy ők is borzasztóan élvezik azt, hogy a színpadon állhatnak, és hogy őszintén örülnek annak, hogy a közönség szereti őket.

20150327_233352.jpg

A dunaújvárosi közönség pedig nagyon szerette őket, és úgy tűnik, erre hamarosan újabb lehetősünk lesz - az idei DUDIK-ról ugyan még csak az időpont derült ki, viszont a koncert közben megtudhattuk, hogy ez lehet a következő alkalom, dunaújvárosi Halott Pénz-koncerten tombolni. Már alig várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr887312916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása