Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Zenei utazás egy álomvilágba

Magashegyi Underground az Akváriumban

2015. április 12. - Enid66

A Magashegyi Underground szombaton este lemezbemutató koncertet tartott a budapesti Akvárium Klubban, ahol az együttes új dalaival is megismerkedhetett a közönség, bár maga az új lemez egyelőre nem elérhető, még az utolsó simításokat végzik rajta a zenekar tagjai. A koncert fergeteges hangulatot hozott, és a zenekar különleges világába kalauzolta a közönséget.

10947298_885433514810775_6384042240564989553_n.jpg

Ezúttal - koncert-beszámoló helyett - inkább csak néhány gondolatot gyűjtöttem össze, hogy miért is érdemes jegyet váltani a Magashegyi Underground koncertjeire. Azon kívül, hogy másfél-két órán keresztül nem tudod majd abbahagyni a mosolygást.

1. Amiért én leginkább szeretem élőben hallgatni a Magashegyit, az az a varázslat, ami minden alkalommal körüllengi Bocskor Bíborka személyét - olyan, mintha a koncertjegy mellé bónuszként kapnánk egy különleges utazást is, egy elvarázsolt mesevilágba. Én azon sem lepődnék meg, ha valamelyik koncert végén Bíborka csillámport szórva, tündérszárnyakon libbenne tova.

20150411_223411.jpg2. A különleges hangulat azonban egyáltalán nem zárja ki a lendületes, igazi "tombolós" bulit, hiszen az együttes koncertjein igazán nehéz egy helyben maradni, a daloknak olyan húzása van, ami szinte már az első akkordoktól magával ragadja a közönséget. A Szeplős váll című daluk például kifejezetten próbára teszi az állóképességet, és azt gondolom, nem csak a közönségét, hanem a zenészekét is. 

3. A dalszövegekre is érdemes figyelmet fordítani, bár erre nem a koncert a legalkalmasabb alkalom, ezzel már érdemes előre készülni, és olvasgatni egy kicsit a szövegeket. Az ehhez hasonló sorok miatt talán az sem teljesen véletlen, hogy éppen április 11-én, vagyis a magyar költészet napján tartották lemezbemutató koncertjüket:

Add, mid van, ne védd magad! / Itt nincs miért, és nincs miatt. 
Mélymagadból bújj elő! / Te kellesz, nem a múlt időd. 

20150411_220214.jpg4. Az együttest alkotó zenészek lelkesedése, elhivatottsága, és az a hála, amivel a közönség szeretetét fogadják, csak még sokkal szimpatikusabbá teszik a Magashegyi Undergroundot. Jó látni, hogy ők legalább annyira élvezik a koncerteket, és a közönséggel való találkozásokat, mint mi. 

+1. Szepesi Matyi kisugárzása. Esküszöm, próbáltam kihagyni a felsorolásból, de végül nem sikerült. Hiányos lett volna nélküle a lista. Amit ez a pasi a színpadon művel, az minden egyes alkalommal, minden Magashegyi / Kaukázus / Konyha koncerten lenyűgöz.

Bízom benne, hogy valamikor Dunaújvárosban is részünk lehet egy fergeteges Magashegyi-buliban, addig is, hallgassuk meg a hamarosan megjelenő új album eddig megismert dalait az alábbi lejátszási listában.

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr857361404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása