Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Bekuckózós, karácsony-illatú élmény

Reading Challenge: karácsonyi regény nem csak karácsonyra

2015. május 10. - Enid66

Régen írtam már könyves posztot, kicsit elmaradtam az olvasáshoz képest. De most pótolok, következzen az olvasási kihívás karácsonykor játszódó könyve, Lisa Kleypas regénye. covers_280330.jpgA regény alapgondolatából film is készült (Karácsony Holly-val címmel), amit a tavalyi adventi időszakban láttam is, akkor "esett le", hogy a könyv, amivel már jó ideje szemeztem a boltban (szerintem csodaszép a borítója, mindig felhívta magára a figyelmet), az alapja. Mivel a film nagyon tetszett, nem haboztam, megvettem a könyvet is, és a kihívásban is megtalálta a saját kategóriáját. Most már, így az olvasáson is túl, mindenképpen megjegyezném, hogy a film nem szó szerinti megjelenítése a könyvnek, inkább csak egy indító gondolatot adott a filmkészítőknek - ugyanakkor saját műfajában mindenképpen érdemes megismerni mindkettőt, különösen a romantikus lelkületű olvasóknak / nézőknek. 

Lisa Kleypas
Karácsonyéj a Péntek kikötőben
Ulpius-ház, Budapest, 2013
228 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633831496

Fülszöveg:

EGY KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE - Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.

EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE - Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.karacsony_holly-val_2012.jpg

NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK… Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.

HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK - Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.

Lisa Kleypas 34 regény szerzője és számos díj nyertese. Kritikusai a női lélek rejtelmeinek egyik legnagyobb ismerőjeként ünneplik a szerzőt.

Élményeim a könyvvel kapcsolatban
Olvasásom: 2015. február 23., 22:41 → 2015. március 1., 00:07

Szerettem olvasni a könyvet, nagyon kedves, szívet melengető történet. Kellemes kikapcsolódás esti bekuckózáshoz, hétvégi heverészéshez. 

A mv5bmtc2mdiwntazmv5bml5banbnxkftztcwmju0mty3oa_v1_sx640_sy720.jpgregény nem hosszú, csupán 200 oldal, de tele van érzelemmel, várakozással, vágyakozással, és szeretettel. Bár már Maggie és Mark első találkozásánál tudni lehet, hogy ők összetartoznak, a könyv végig érdekes tud maradni, jobban megismerhetjük a szereplőket, a múltjukat és a "csomagot", amit cipelnek, ami elszigeteli őket. Olvasás közben szinte éreztem a bizsergést, és azt a vibrálást, ami ott van közöttük, és nagyon szurkoltam, hogy végül Maggie is engedjen az érzelmeinek, és ne hagyja, hogy az esze „lebeszélje” őt Markról. Holly pedig egy igazi kis csoda, imádnivalóan tündéri kislány, nem lehet nem szeretni, igazán megérdemli, hogy a Mikulás teljesítse a karácsonyi kívánságát.

Kedves Mikulás!

Idén csak egy dolgot kérek
Egy anyut
Légy szíves ne felejtsd el, hogy most a friday harborban lakok
Köszönöm

szeretettel
Holly

A történet kedves, egyszerű, de valódi problémákkal foglalkozik, a szereplők pedig jól kidolgozott karakterek, nagyon szerethető figurák. Mark pedig… hááát, elfogadnék én is egy ilyen pasit, az biztos!

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr17446788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása