Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Hallgassunk Esti Kornélt!

2018. július 16. - Enid66

14102693_10154572795502994_1059945785235373584_n.pngEgy új zenekar került a látókörömbe a múlt héten, helyesebben került be abba a képzeletbeli zsákba, amiben az általunk kedvelt zenekarok és a velük kapcsolatos pozitív élményeink vannak - azt hiszem, ez a megfogalmazás jutott eszünkbe a koncert után. Ugyanis most először hallgattuk meg élőben az Esti Kornél zenekart, és nagyon-nagyon pozitív élmény volt, remélem többször átélhetjük majd!
Egy biztos: törekedni fogunk rá!

A múlt héten elég sok koncertélményt gyűjtöttem, na nem a városunkban dübörgő RockMaraton, sokkal inkább az EFOTT miatt, de most még csak nem is erről szeretnék írni, mert Velencén ugyan nagyon jól éreztük magunkat, de most újdonság-faktor nem nagyon volt a programban: azon zenekarok koncertjein voltunk, akiket már eddig is nagyon vagy még annál is jobban kedveltünk.

Viszont itt Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház most már több éve a nyári hónapokban megrendezi Petőfi Művészeti Liget elnevezésű programsorozatát, ahol sokféle zenei programmal, verses estékkel és különféle kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Szerencsére azért minden évben akad egy-két olyan könnyűzenei fellépő, akik minket is arra ösztönöznek, hogy kilátogassuk a Ligetbe, és meghallgassuk az általunk kedvelt zenekart, vagy új előadókat fedezzünk fel magunknak. Az előadásokat - a programsorozat nevéhez híven - a színház melletti / mögötti ligetben tartják, amennyiben az időjárás is kegyes a szervezőkhöz. 36709298_10156787051797994_2114713163495636992_n.jpgMivel a színpad elé minden esetben kerül nézőtér is, így az általunk látogatott koncertek esetében ez elég furcsa helyzeteket szül, a ligetben lakó idős nénik kiülnek, örülnek, hogy van valami program a városban, viszont így nagyon visszafogott hangulatúak lesznek a koncertek... A zenekarok ezerrel pörögnek a színpadon, a közönség meg ül előttük, vagy a nézőtér körül álldogál, de valahogy nem az igazi... (Puskás Peti egyszer lejött a színpadról, és konkrétan a színpad elé "rángatta" az embereket, hogy legyen végre valami igazi koncert-hangulat.) Ezt csak azért írtam le, mert most is valami ilyesmire számítottam, aztán amikor kiderült, hogy az időjárás bizonytalansága miatt az Esti Kornél koncertjét végül a színházteremben tartják meg, akkor pedig nem is tudtam, hogy milyen élményre készüljek.

Igazság szerint Esti Kornélt korábban nem hallgattam, hallottam róluk, egy-két számukat ismertem (pl. Rohadt eső, Boldogság, te kurva), de nem sok fogalmam volt a zenekar munkásságáról. A koncert előtt volt még egy kis időm, így azért, hogy legalább picit képbe kerüljek, belehallgattam néhány dalukba, azt pedig egyből megállapítottam, hogy a többi kedvencünkhöz hasonlóan igencsak szövegcentrikus az, amit az Esti Kornél játszik. 27858639_10156375924092994_4786912509420721000_n.jpgA színházban pozitív meglepetésként ért, hogy milyen sokan kíváncsiak a koncertre, ami végül kimondottan pörgősre és "zúzósra" sikerült! A színházi környezet kicsit furcsa volt a zenekar számára is, amit többször el is mondtak a srácok, aztán menet közben buzdították a közönséget, hogy nyugodtan keljenek fel a székből, és táncoljanak - sokaknak nem is kellett ezt kétszer mondani. 

A zenekar dalait itthon meghallgatva egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyire energikus lesz a koncert, és hogy ekkora zúzást meg ekkora partit csapnak a srácok (pedig de!), a zenekar kedvelői pedig a színpad előtt és a nézőtér szélén a lépcsőn buliztak! Mi most egyelőre még a szolidabb tábort erősítettük, a székünkben ülve élveztük a zenét, figyeltük a dalokat, a szövegeket, és azt hiszem, számról számra jobban megkedveltük a zenekart! A fellépést stílusosan zárta a zenekar, hiszen éppen a "Rohadt eső" című daluk maradt a legvégére, ami (mármint a rohadt eső) miatt kényszerültek egy ilyen szokatlan környezetben fellépni. A koncert hangulata mindentől függetlenül fantasztikus volt, a dalszövegekre pedig határozottan érdemes odafigyelni!

Ne feküdj mellém, mert ez itt most csak az én városom. Macskakő matracom, járdaszegély rajt a vánkosom,
És ne hidd, hogy nem puha, olyan, mint ti soha még nem, Meghallgat, szétfagy és esőben is ázik értem.

Esti Kornél - Téren

Készítettem egy-két videót, amit gondoltam, nektek is megmutatok, hát nagyjából ilyen volt életünk első (de biztosan nem utolsó) Esti Kornél koncertje:

 

Végezetül pedig egy olyan koprodukció, amiben az Esti Kornél egy nagy kedvencemmel, Likó Marcival énekel együtt! A hideg is kiráz tőle, annyira zseniális ez a mash-up:

A Petőfi Művészeti Liget pedig folytatódik, és az Esti Kornélhoz hasonlóan, ha minden jól megy, lesz még egy ilyesmi "ismerkedős" esténk: felkészül a Szabó Benedek és a Galaxisok!!! Már várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6614113259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása