Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Mi készülhet egy régi pólóból?!

2015. január 18. - Enid66

Az újév az újrakezdés mellett kicsit a rendrakás ideje is - és ilyenkor nemcsak a lelkünkben, az életünkben rakunk rendet, de sokszor a szekrényeket is ebben az időszakban kezdjük el rendezgetni, megszabadulunk a polcon porosodó kacatoktól, vagy kiselejtezzük a régen nem hordott ruhákat.

no-sew-tshirt-scarf-3.jpgDe mielőtt a színes pamutpólókat a konténerbe dobnánk, gondoljunk kicsit az újrahasznosításra! Hiszen számtalan lehetőséget rejt magában minden darab, készülhet belőlük egyedi ékszer - nyaklánc, karkötő, hajpánt -, vagy akár készíthetünk belőlük olyan felsőt a következő koncertre, vagy a nyári fesztiválra, ami valószínűleg nem fog szembejönni velünk. 

Ha ékszert szeretnénk készíteni a már nem használt pólókból, akkor első lépésként az aljával párhuzamosan fel kell szabdalni a pólót, kb. két centi széles csíkokra.  Az így kapott "szélesmetéltet" pedig húzzátok szét hosszában, hogy összepöndörödjön.

p1070597_1024x689_.jpgA csíkokat, a színeket már tetszés szerint párosíthatjátok, formálhattok belőlük ékszereket.

Fejpántot, karkötőt akár egyszerű hármas-, vagy ötösfonással, vagy akár egy kelta csomóval díszítve - bármelyik verziót választjátok is, számos videót és leírást találtok hozzá az interneten, hogy könnyebben menjen már elsőre is.textilekszer02.jpeg

A nyaklánchoz fogjatok egymás mellé jónéhány darab pamutcsíkot, az összeillesztéseknél pedig egy különálló szállal tudjátok eltakarni a pamutszálak találkozását. A szálak végét akár néhány öltéssel is el tudjátok dolgozni, de akár használhattok ragasztópisztolyt is. A szálakat tetszés szerint tekerhetitek, csavarhatjátok, fonhatjátok, a nyakláncot pedig szinte bármivel díszíthetitek: szegecsekkel, gombokkal, gyönggyel, de készíthettek virágokat pamutból vagy csipkéből... A végeredménynek tényleg csak a képzelet szabhat határt, és ahányan vagyunk, szerintem annyiféle ékszert készítenénk ugyanabból az alapanyagból. És ebben éppen ez a szép!

De ha olyan pólót találtok, amit még nem szeretnétek kidobni vagy szétszabdalni darabjaira, de abban a formában már unalmasnak találjátok, vagy egyszerűen csak ezer éve nem vettétek fel, néhány nyisszantással, vagy jópofa szöveggel egészen új pólót varázsolhattok belőle - akár sima nyári viseletnek, akár koncertre, fesztiválra is tökéletes lehet! 

Persze nem akarok a nagy felfedező szerepében tetszelegni, nyilván én sem magam találtam ki a megoldásokat, én is interneten szörfölve bukkantam rá a jobbnál jobb ötletekre, melyekből néhányat már meg is valósítottam. 
(A pólókon található dalszövegek az Anna and the Barbies, valamint a Konyha zenekarok egy-egy dalából "kölcsönzött" idézetek.)

Ha a póló már megvan, de még nincs ötletetek, akkor ezen a linken remek gyűjteményt találtok a különböző megoldásokról, vagy érdemes körülnézni ezen a honlapon, itt is nagyszerű ötleteket lehet találni, és ihletet kapni a különböző ruha-átalakításokhoz! 

Jó munkát! A jelszó pedig: Do It Yourself!

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr567085699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása