Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

#nemluxustáska kampány

Ami nekünk "alap", az másoknak luxus használati cikk

2019. január 04. - Enid66

nemluxustaska-vilagos-pink-hatter.jpgTúlzás lenne azt állítani, hogy folyamatosan keresem a jótékonysági akciókat, vagy az adományozási lehetőségeket, de ha szembejön valahol egy szimpatikus kezdeményezés, akkor igyekszem segíteni, amivel tudok. Az utóbbi hetekben az interneten több helyen is találkoztam a #nemluxustáska kampánnyal, és egyből azt éreztem, hogy mindenképpen szeretnék én is csatlakozni, és részt venni az akcióban. A kezdeményezés lényege, hogy a nehéz sorsú, vagy hajléktalan nőket segítsük és támogassuk olyan higiéniás és feh­érnemű csomaggal, aminek a tartalma számunkra teljesen természetesen, ugyanakkor abba talán bele sem gondolunk, hogy ezek mások számára már luxusnak számítanak.

A #nemluxustáska kampányt Kívül Belül Boldogság és Ági Huszka Style álmodták meg, és már az ünnepek előtt is több helyen találkoztam a felhívással facebook-on, instán, aztán az utóbbi pár napban el is kezdtem összekészíteni az adománynak szánt csomagot (néhány dolgot itthon is találtam). Első lépésként kell otthon keresni egy jó állapotban lévő, de általunk már nem használt táskát, és ebbe kell összegyűjteni a többi dolgot. A kampány weboldalán (katt ide: nemluxustaska.hu)  pontosan leírták a lányok,  hogy milyen termékekre számítanak (van egy hosszabb bemutatkozó videó is a kampányról), de bemásolom ide is a legfontosabb információkat! 

"Milyen termékek számítanak nem luxusnak? Válaszd ki, hogy te mit adnál ezekből szívesen:

Létfontosságú:

Fogkefe
Fogkrém
Szappan
Egészségügyi szárnyas betét
Sampon
Testápoló, kézkrém
Hajbalzsam

Extra luxus a nem luxusban:

Tiszta bugyi (S-XL)
Tiszta zokni (37-46)
Papírzsebkendő
Hajgumi
Hajkefe
Dezodor
Szájbalzsam
Nedves törlőkendő
Wc-papír
Papucs
Müzliszelet

Kedves személyes üzenet tőled

Kérünk téged ne rakd a táskába a következőket:

Tampon, mosható betét illetve intim tölcsér

Éles kés vagy borotva

Bármilyen élelmiszer, ami 2019. június előtt lejárna

Gyógyszer

48369742_2107836605903934_4157260319388860416_o.jpgAmit még szintén kérnek az ötlet megálmodói: "Higiéniai okokból azt kérjük tőled, hogy minden termék legyen új és bontatlan. Amennyiben pedig zoknit vagy fehérneműt adsz, kérlek mosd ki előtte, vagy jelezd nekünk, hogyha nem sikerült kimosni. A táska amit adsz kérlek legyen használható állapotban. Ne legyen letörve a zipzár, vagy az akasztó."

A kezdeményezés mellé elég sokan álltak már, így országszerte vannak személyes átvételi pontok is (ezekről szintén a weblapon lehet tájékozódni), de én a postai utat választom, nekem ez a legegyszerűbb. Az összekészített csomagokat beteszem egy dobozba, és már repítem is az alábbi címre:

POSTÁZÁSI CÍM: 
Kívül Belül Boldogság Webáruház – Cserta Szandra – 1097 Budapest Tóth Kálmán u. 33/a 6.3.
  (fontos, hogy Szandra neve is szerepeljen a címzésen)

A csomagokat egyébként január végéig gyűjtik a szervezők, majd a kampány végén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában a nehéz körülmények között élő nőknek adományozzák, a  csomagok tehát a szervezet segítségével jutnak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre.

Nálam ezek a csomagok készültek, ma postáztam is őket:

49203176_946521525549969_258635298408235008_n.jpg

49345983_333425667246844_4053036426780999680_n.jpg


"Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen."

A fókusz egyébként azért került a januárra, mert segíteni nem csak karácsonykor kell, hiszen nagyon sok ember van, akiknek egész évben szükségük van a segítségre.

Járjunk nyitott szemmel, és ha tehetjük, segítsünk azokon, akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben, mint mi! Néha álljunk meg, és gondoljuk át, hogy azok a problémák, amik miatt mi naponta stresszeljük magunkat, eltörpülnek mások problémái, megélhetési gondjai mellett...

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr1214532808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása