Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Keresd az igazit!

Kalandozás Róbert Katalin különleges világában

2019. december 03. - Enid66

books.jpgA blogomon ugyan (még) nem látszik, de Róbert Katalin az egyik legkedvesebb magyar írónő számomra, mert amellett, hogy remek történeteket alkot, még szuperaranyos is az olvasókkal! Nagyon kedvelem a könyveit, korábban itt még nem írtam róla, de úgy tűnik, most ennek is eljött az ideje. "Keresd az igazit!" címmel jelent meg legújabb regénye, ami egy fantasy sorozat első könyve - nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ezt a történetet is nagyon megszerettem! 

Az idei évben nem állok valami fényesen az olvasással, de azért vannak olyan biztos pontok, amik akkor is beszippantanak, ha nem éppen olvasós időszakomban vagyok. Róbert Katalin könyvei ilyenek számomra az elmúlt 1-2 évben, a korábban megjelent könyveit is nagyon szerettem, így nem is volt kérdés, hogy az új regény is a lehető leghamarabb felkerül majd a polcomra, ezzel párhuzamosan pedig az olvasmánylistámra is. A könyv idén novemberben jelent meg Vörös pöttyös - young adult kötetként, így ráadásul a Szabados Ági féle "Nincs időm olvasni kihívás" novemberi témájába (egy ifjúsági regény) is éppen belepasszolt.

Róbert Katalin
Keresd ​az igazit! (Lélekfény 1.) 

robertkatalin_covers_573206.jpg

Könyvmolyképző, Szeged, 2019
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577317

Fülszöveg:

Az ​utunkat tilalmak szegélyezik.

Egy távoli sziget elzártan élő népét különleges ajándékkal áldották meg az égiek: a tírek a Napésholdtól kapott társjegynek köszönhetően mindenki számára megtalálhatják az igazit. Milo mindig társra vágyott, de nem kaphatja meg. Rá más sors vár.

Amikor a mesterét szörnyű vádakkal perbe fogják, elindul kideríteni az igazságot. Olyan titkokat fedez fel, melyek az egész nép életét megrengethetik. Deniel álruhában érkezett a tírek szigetére, titkos küldetést teljesít, és válaszokat akar, de ehhez találnia kell egy olvasót. Amint megpillantja Milót, az élete egy csapásra megváltozik. Vajon Milo az, aki megadhatja neki a válaszokat?

Elina mindig tudta, hogy a tökéletes társa csak Kellán lehet, noha társjegyük alapján tilos házasodniuk. Aztán az olvasók döntése nyomán mindkettőjüknek el kell hagynia az otthonát, hogy valaki mással éljék le az életüket. De Elina nem képes kitépni a szívéből Kellánt. Miért vonzódik annyira a fiúhoz, ha ez a vágy bűnös? Lehet, hogy ezúttal az olvasók tévedtek?

Hogyan ismerhető fel a lelki társunk? 
Tiltott vágy, titok és izgalom egy ragyogóan eredeti fantasy regényben. Ismerj meg a világot, ahol léteznek valódi kötődések, ahol a szerelem nem kérdés, hanem bizonyosság!
Harcolj a szerelemért!

Olvasásom: 2019. november 11., 23:42 → 2019. november 20., 21:05

Élményeim a könyvvel kapcsolatban:

Róbert Katalin regényeit mindig nagyon várom – most sem volt ez másként, pedig a fantasy alapjáraton nem annyira az én világom, ebben az esetben azonban mégsem volt kérdés, hogy előrendelem, és kézhezvétel után egyből olvasni is kezdem a könyvet.

Az írónőben ezúttal sem csalódtam, egy nagyon izgalmas, érzelemdús történetet olvashattam, egy igazán egyedi és különleges világot álmodott meg szereplői számára, amit igen részletesen kidolgozott. Tetszett, hogy az írónő ezúttal is dolgozott lmbtq szereplőkkel, szeretem, hogy az ő történeteibe mindig természetes módon épülnek be ezek a történetszálak.

holding-hands-facebook.jpgA regény nagyon érdekes témát állít a történet középpontjába – milyen lehet, ha az életre szóló társat az ember nem magának választja ki, hanem a társadalom erre „rendeltetett” szereplői találják meg az egymáshoz illő párokat. A történet ezen a hagyományon gyorsan át is lép, és éppen ez okozza a történet izgalmait: mi a helyes cselekedet, ha olyan fiatalok szeretnek egymásba, akik a hagyományok szerint sohasem lehetnének egy pár, és mit tehet egy olvasó, aki mindennél jobban vágyik a kötődésre, azonban neki a sorsa alapján nem lehetne párja, az ő feladata a tökéletes pár megtalálása a sziget lakói számára?

A történet hamar magával ragadott, nagyon tetszik a világ, amit Róbert Kati megálmodott, a cselekmény szálai izgalmasan alakulnak, főleg, amikor a főszereplők útjai keresztezik egymást. A regény végén nálam eltörött a mécses, ugyanakkor nem akartam elhinni, hogy éppen egy ilyen izgalmas történés közepén lesz vége a könyvnek… Nagyon remélem, hogy már javában készül a folytatás, mert nagyjából most azonnal szeretném elkezdeni olvasni a következő részt, annyira szeretném már tudni, mi lesz a szereplőkkel, megtalálhatják-e a boldogságot egymás oldalán?

– És milyen a jegy nélkül? – kérdezte Milo halkan. – Enélkül mi alapján találnak társra nálatok az emberek?
– Szerelmesek lesznek – mondta Deniel.
– Az mi? Valamiféle kórság?
Deniel felnevetett.
– Van, aki annak tartja. Van, aki átkozza. De csak olyan, mint a kötődés.
– Miért átkoznák?
Deniel végigmérte a fiút, elhalkult a hangja.
– Mert nem lehetsz biztos abban, hogy kölcsönös.

Az írónő egyébként a kötet megjelenése kapcsán írt egy összefoglalót (itt olvasható) a regényben használt kifejezésekről, ami talán méginkább segíti a történet megértését, hiszen a fantasy regények alapja a saját világ megteremtése, bár szerintem a könyvet olvasva szépen összeállnak a dolgok.

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr3315337172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása