Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Karácsonyi hangolódós

2016. december 07. - Enid66

Sziasztok! Ezúttal egy eléggé vegyes posztot hoztam Nektek, ugyanis néhány olyan oldalt / akciót / ajándékötletet gyűjtöttem össze, amik nekem kimondottan tetszenek így az ünnepi hangolódás időszakában. Lesz itt licit, könyves akció, karácsonyi gyűjtemény is. 

15325301_10154796495302264_1497063898527408746_o.jpgAz első dolog, amit mindenképpen szeretnék megosztani Veletek, az az egyik kedvenc hazai alkotóm, Fércművek Judit által már szokásosan meghirdetett adventi licit. Judit csodaszép ékszereket készít, amiket én kimondottan szeretek, elég sok olyan példány pihen már az ékszeres dobozaimban, amik az ő keze munkáját dicsérik. A licitet a Fércművek facebook-oldalán találjátok, és az alábbiakat érdemes tudni róla: "December 1. és 24. között minden nap licitre bocsátok férceket és ékszereket. A befolyó összeg egészét a Csodalámpa Alapítvány javára ajánlom fel, akik hosszú évek óta teljesítik krónikus betegségben szenvedő gyerekek kívánságait. Idén már hatodik alkalommal indul útjára a licit és remélem hasonlóan sikeres lesz, mint a korábbi években!" Ha szeretitek a kézzel készült ékszereket, vagy esetleg az egyedi kis figurákat, mindenképpen nézzetek körül Juditnál, hátha a licit keretei között, vagy csak simán beleszerettek valami kis apróságba! ;)

A következő oldal, amit nem csak az adventi időszakban ajánlott figyelemmel követni, az PandArte Dóri blogja, illetve természetesen a bloghoz tartozó facebook-profil. Dóri célja elsősorban az, hogy minél több hazai tervezőt, innovatív ötletet mutasson be, de jelen van az oldalon a divat, hangulatos éttermek, kávézók bemutatása, sőt Dóri arra is nagy figyelmet fordít, hogy kreatív, alkotni szerető olvasói a gyakorlatban is megismerhessék a bemutatott tervezőket, illetve technikákat - számos kreatív workshopon vehetnek részt az érdeklődők. 11052424_833417243397406_5732768339338337743_n.pngÉn is voltam már többször a Dóri által szervezett foglalkozásokon - mindig jó hangulatban teltek ezek a programok, én minden esetben nagyon jól éreztem magam. PandArte oldalán az adventi időszakban is sok érdekes, izgalmas dolgot találhattok, és ahogy Dóri ígéri, sok-sok játékkal és ajándékkal készül az olvasóknak!

A Nők Lapja, vagyis az NLCafé adventi oldalát minden évben figyelemmel követem, hiszen rengeteg ajándék-, dekor- és sütés-főzési tippet gyűjtenek össze itt nekünk. Még ha nem is innen fogom "lelopni" az összes karácsonyi ötletemet, az oldal hangulata akkor is tök jól segíti a karácsonyi hangolódást, szeretem nézegetni ezeket a kis hangulatos cikkeket. Az pedig külön izgalom, hogy minden évben van egy játék, amiben naponta meg kell találni az adott számú mikulást / rénszarvast / idén éppen karácsonyfadíszeket, amik a cikkekben rejtőznek, és az eredményes "gyűjtögetők" között ajándékokat sorsolnak. Igaz, nyernem még sosem sikerült, de olyan izgalmas már maga a gyűjtögetés is!

Mivel könyvet adni karácsonyra mindig jó megoldás lehet, ezért hoztam Nektek 1-2 könyves akciót is - bár ebben az időszakban minden kiadónál különféle akciókkal próbálják vásárlásra ösztönözni az olvasókat, kedvezményes, 2+1-es akciók, érdemes tehát nézelődni. Ami nekem kimondottan felkeltette a figyelmem (bár már csak holnapig, 8.-ig él az akció), az a Maxim Könyvkiadó karácsonyi akciója, amiben egy regény rendelése mellé egy meglepetés ajándékregényt küldenek a vásárlónak, természetesen ha a megfelelő kódot is használjuk a rendelés során. Szeretem a plusz ajándékokat, bár könyvben ez a "zsákbamacska" elsülhet úgy is, hogy olyan könyvet kapunk, amit magunktól biztosan nem vennénk meg - hogy ez jó, vagy sem, azt mindenki eldöntheti. :) negyzet_honlap_1_9.pngA Könyvmolyképző kiadója idén is készített az olvasóknak egy adventi naptárat, melyben minden napon találhatunk egy tizen-huszon oldalas részletet valamely KMK-s regényből, illetve jelentős kedvezménnyel vásárolhatjuk meg a kiadó bizonyos könyveit. 

Jöjjön még egy-két ajándékötlet, amivel szerintem mosolyt lehet csalni a megajándékozott barát, vagy családtag arcára. Határidőnaplót, vagy naptárat viszonylag gyakran ajándékozunk, de találtam egy olyan típust, ami mind külsejében, mind tartalmában eltér a megszokott határidőnaplóktól, nagyon jópofa (mondtam már, hogy imádom a lajhárokat?!), és egy kicsit ki is rángat a napi mókuskerékből, hiszen éppen az egyre népszerűbb "slow" mozgalomhoz kapcsolódik: az anti-határidőnaplóval itt ismerkedhettek meg. Annyira aranyos!

budapest_bar_unnep.pngAminek én biztosan örülnék, ha a fa alatt megtalálnám, az a Budapest Bár zenekar Ünnep című új lemeze, melyen számos karácsonyi feldolgozás mellett négy, szintén az ünnep hangulatához passzoló új, a Budapest Bár tagjai írott dal is helyet kapott. 

Ha pedig már megvannak az ajándékok, és mi, vagy a megajándékozott személy szeret színezni, akkor mindenképpen töltsük le Johanna Basford ajándékkísérőit, melyeket akár mi is kiszínezhetünk ajándékozás előtt, vagy átadhatjuk csak úgy "simán", ezzel is egy újabb ajándékkal meglepve a színezni szerető szerettünket.

Hogyan álltok egyébként a karácsonyi előkészületekkel? Ajándékok, otthoni dekoráció, megvannak már?

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr312025805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása