Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

Évvégi M.a.csek zenei kihívás

2016. december 26. - Enid66

12313789_1004524672939594_7859204478159009465_n.jpgSziasztok! Mivel idén is elég sok koncerten voltam, sok magyar zenét hallgattam, ezért úgy döntöttem, hogy az általam is kedvelt és olvasott zenei oldal, a M.a.csek évvégi zenei kihívását ebben a formában, itt a blogomon fogom megcsinálni, itt teszem közzé azokat a dalokat, amik meghatározták, jellemezték a 2016-os évemet. Hallgassátok őket szeretettel, illetve ha van kedvetek, csináljátok meg a kihívást, vagy írjátok meg, nektek melyek voltak a kedvenc / legmeghatározóbb dalaitok az idei évből! #macsekkihivas2016

A M.a.csek évvégi kihívása az alábbi hat kategóriában "kéri" a kedvenc, illetve legmeghatározóbb magyar alternatív zenéket (persze én nem fogok naponta megosztani egy-egy dalt, hanem egyszerre jöjjön mindegyik):

15591449_1296481147077277_5365275416199385690_o.jpg

Azt már így az elején muszáj elmondanom, hogy egyik kategóriában sem volt túl könnyű a választás, vagy azért, mert sok dal közül kellett választanom, vagy azért, mert - bár valóban viszonylag sok koncerten voltam idén, de - általában a koncert-élményeim ugyanazon néhány zenekarhoz kötődnek, szóval ha meg innen nézzük, akkor kevesebb lehetőségem volt választani... Szóval, nem lesz valami változatos a lista, legalábbis ami az előadókat illeti, de mindegy, valahogy csak megszületett az alábbi lista:

1. dal: A kedvenc idén megjelent dalom: Magashegyi Underground - Végem veled

A Magashegyi idén megjelent, Talált tenger című albumán sok jó és slágergyanús dal kapott helyet, amiket a koncerteken rendre játszik is a zenekar - na ez pont nem az a dal... Javíthatatlan reménytelen / plátói szerelmesként ez a dal folyton arra figyelmeztet (vagy legalábbis próbál), hogy mennyire nincs ennek értelme, és hogy mennyire túl kellene ezen lépni, és elfelejteni... Azért év végén eljött az a pillanat is, amire - zenei szempontból - legjobban vártam, végre élőben is hallhattam ezt a dal az A38-on. ♥

2.dal: Egy dal az idei kedvenc albumomról: Konyha - Tűzd fel

Egyértelműen a kedvenc albumom, a kedvenc zenekarom, és sok-sok maradandó koncertélmény. :) Egy dalt már sokkal nehezebb volt kiválasztani az albumról, valamiért mindegyiket szeretem, de végül azt választottam, ami - ahogyan az már több interjúban is elhangzott - talán az első igazán vidám Konyha-dal:

3.dal: Egy dal attól a zenekartól, akiket idén ismertem meg: Jónás Vera & Fodor Máriusz - Higher

Oké, ez némiképp csalás, mert szintén egy Magashegyi-koncerthez kötődik ez az egész, ugyanis a zenekar szülinapi koncertjén fellépett a többi, a zenekar tagjaihoz tartozó formáció is, így a The Rocket Science is (Fodor Máriusz, Toldi Miki), így hallhattam élőben a csodás hangú Jónás Verát is, amire remélem, még később is lesz lehetőségem! Ez a dal pedig egyszerűen remek!

4.dal: A kedvenc videoklipem, ami idén jelent meg: hiperkarma - Délibáb

Egy újabb vidám dal, egy olyan bandától, akikre a vidám dalok szintén nem éppen jellemzőek. Örülök, hogy a hiperkarma visszatért, hogy Robi láthatóan jobban van, hogy megint lehet menni a koncertekte. :) Bár bevallom, a harmadik album olyan nagyon mély nyomokat nem hagyott bennem - a koncertekre főleg a zenekar "régi" dalai miatt járok, de ez a zene (és a klip is) nagyon bejön! (És nagyon várom a negyedik albumot!)

5.dal: Egy dal, ami eszembe juttat valakit, akit idén ismertem meg: Magashegyi Underground - Darazsak

Itt most nem egy emberre gondolok, sokkal inkább arra a társaságra, akiket a Magashegyinek köszönhetek, akikkel a különbözőségünk ellenére is barátok lettünk - jó azt tudni, hogy ha megyünk a koncertekre, biztosan nem leszünk egyedül, mert egy-két ismerős arc biztosan ott lesz az első sorban. Ha kell, konfettivel és szappanbuborékkal felfegyverkezve ;)  ♥ ♥ ♥ Köszönöm, hogy vagytok!

6.dal: Az a dal, ami legjobban jellemzi az idei évemet: Konyha - Lesz majd egyszer

Remélem, hogy lesz majd egyszer... Egyelőre ez is egy ilyen várakozós év volt, legalábbis lelkiállapot szempontjából leginkább így tudnám jellemezni... De biztosan lesz majd egyszer! És ha nem lesz tv-nk, egymás arcán nézzük hogy táncol a fény... 

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6312073407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása