Kreativitás, olvasás, zene, satöbbi - ahogyan a világot látom és megélem

Enci világa

Enci világa

L. A. Candy - a megrendezett valóság, és ami mögötte van

Reading Challenge - végül ez lett a trilógia

2015. február 10. - Enid66

lauranconrad3pb1.jpgAz L. A. Candy sorozat első könyve az idei második olvasásom volt az olvasási kihívásban, és mivel ha egy történet felkelti az érdeklődésemet, akkor szeretem elolvasni a folytatásait is, így beszereztem Lauren Conrad újabb könyveit is, hogy megtudjam, mi történik a valóság-show-k csillogónak tűnő világában a korábban megismert barátnőkkel, Jane-nel és Scarlettel.

Lauren Conrad
Sweet Little Lies – Édes kis hazugságok (L. A. Candy 2.)
Könyvmolyképző, Szeged, 2012

270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456782

covers_202576.jpgFülszöveg:
A televíziósztár, Lauren Conrad hollywoodi fiatalokról szóló elragadó, szórakoztató regényében a hazugságok csak annyira édesek, mint azok az emberek, akik elsütik őket. 
Jane Roberts egy hétköznapi lány volt, egészen addig, míg legjobb barátnőjével, Scarlett Harppal be nem került a nagy sikerű valóságshow-ba, az L. A. Candybe. 
Mikor Jane-ről pikáns fotók szivárognak ki a sajtóhoz, a lány a bulvárlapok botrányhősévé válik. A show egy másik szereplőjéhez, Madison Parkerhez fordul, de vajon Madison valóban segít neki? 
Scarlettnek is megvan a maga botránya. Beleesik egy srácba, aki szigorúan tiltólistás – ám Hollywoodban semmi sem maradhat sokáig titokban.

 

Élményeim a könyvvel kapcsolatban (nem teljesen spoiler-mentes... bocsi.):
Olvasásom: 2015. január 25., 14:21 → 2015. január 25., 21:14
 A könyv a sorozat első részéhez hasonlóan könnyed, gyorsan olvasható és lendületes történet, gyorsan a végére értem. A vegyes értékelések ellenére én szerettem a könyvet, kíváncsi voltam, hogyan alakul a lányok élete az első könyvben kialakult helyzet után. A kirobbant botrány után Jane visszatér a forgatásra, majd végül újra összejön Jesse-vel. A tündérmese persze továbbra is csak álom, Madison tovább folytatja ármánykodását Jane ellen – meg kell hagyni, elég profin csinálja –, és naná, hogy nem alakulnak jól a dolgok. A lányoknak rá kell jönniük, hogy a valóság-show-nak akkor is mennie kell, ha éppen nem történik velük semmi érdekes, a műsorkészítők nem félnek belenyúlni, és mesterségesen előállítani olyan helyzeteket, ami a nézőket érdekelheti… 
Ebben a részben talán Scarlett volt a kedvenc szereplőm, tetszett, hogy végig kiállt a saját véleménye mellett, nem hagyta magát befolyásolni, és akkor sem játszotta meg magát, amikor elvárták volna tőle – és hogy egy új oldalát is megismerhettük Liam mellett, csak dobott Scar karakterén. 
Amikor már kezdtek jól alakulni a dolgok - Jane összeveszett azokkal, akik bántották, és kibékült azzal, aki valóban mellette állt -, az írónő jó érzékkel elkezdte újra összekuszálni a szálakat, hogy a folytatás iránt is felkeltse az olvasó érdeklődését.
 
Lauren Conradcovers_311451.jpg
Sugar and Spice – Cukor és máz (L. A. Candy 3.) 
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738795

 

Fülszöveg:
Jane Robertset, az új valóságshow-sztárt nemrégiben árulta el az egyik legjobb barátnője, úgyhogy megtanult pár dolgot. Legfőképpen azt, hogy kikben bízhat. Hollywoodban pedig ez a lista igen rövid. 
Habár a bulvársajtónak feltett szándéka feszültséget szítani közte és exbarátnője – egyben szereplőtársa – Madison Parker között, Jane kézbe akarja venni a sorsát. Első lépésként megfogadja, hogy nem pasizik, a pasikkal úgyis csak baj van. Ám, amikor újra felbukkan gimnáziumi kedvese, Caleb, illetve Los Angeles-i kiszemeltje, Braden, s a fiúk édesebbek, mint valaha, Jane-nek nehezére esik betartani a fogadalmát.
Legjobb barátnőjének, Scarlettnek csupán egyetlen srácon jár az esze: új barátján, Liamen. A lánynak, akinek a szerelem mindeddig üres fogalom volt, most lángra gyúlt a szíve. A gond az, hogy ha az ember egy népszerű valóságshow szereplője, a kamerák előtt más fiúkkal kell hetyegnie, Liam pedig nem szívesen tesz úgy, mintha köze se lenne Scarlett szerelmi életéhez.
Amikor aztán az események elszabadulnak, Jane sokkoló felfedezést tesz. Olyat, ami a többiek valóságról alkotott fogalmát is felülírja.

 

Élményeim a könyvvel kapcsolatban (nem teljesen spoiler-mentes... bocsi.):
Olvasásom: 2015. január 26., 22:03 → 2015. január 28., 23:39
A sorozat korábbi könyveihez képest túl sok újdonsággal ez a történet sem szolgált, bár azért voltak benne érdekes fordulatok. 
A valóság-show-biznisz dübörög tovább, a lányok életére még mindig rengetegen kíváncsiak, itt a második évad. Jane élete továbbra sem egyszerű, ráadásul annak ellenére, hogy Madison ármánykodása után semmiképp sem szeretne a lánnyal együtt forgatni, kénytelen viszonylag sok időt tölteni vele, mivel Madison állást kap Jane munkahelyén – ráadásul továbbra is a kamerák kereszttüzében állnak. A történetet tovább színesítik titokzatos zsarolók, váratlanul feltűnő kishúgok, volt pasik a középsuliból – és ha ez nem is lenne elég, Jane-nek és Scarlett-nek rá kell jönnie, hogy a műsorkészítők egyre inkább irányítani szeretnék a történetet, míg korábban csupán néhány sms-sel terelgették a lányokat, most már teljes jeleneteket terveznek, és írnak a lányok számára.
Természetesen a nehézségek ellenére erősen közeledik a happy end, ami – bevallom – nekem két szempontból is csalódás volt, mert ugyan a lányok jó döntést hoztak, vártam volna, hogy Jane a szerelemben is megtalálja a boldogságát, ráadásul a könyv vége elég elkapkodott, összecsapott hatást kelt a történet többi részéhez képest.
Azért a könyv végén érzett csalódás ellenére nem bánom, hogy elolvastam a könyvet, a történet így lett kerek, enélkül biztosan hiányérzet maradt volna bennem, bár nyilván nem ez a világirodalom legjobb könyve, de érdekelt a sztori, semmiképp nem akartam félbehagyni. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://encivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr887159725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása